lørdag 16. januar 2010

Valg av årstid

Vi vet at bryllupsrekorden er på sommeren, og det kan være mange forskjellige grunner til. Mange er glad i sol og varme, de vi evt. inviterer har kanskje en bedre mulighet til å komme om de bor langt unna? MEN her er noen ideer til alle de fire årstidene våre :) Hentet fra bladet bryllupsmagasinet.

VINTER
Festlokale:
Ta vare på de korte vinterdagene med å velge et festlokale som ser bra ut i mørket. Gjerne kan det ha mulighet til å fyre i peis og mange flotte lys. Det som er viktig om vinteren er at gjestene ikke fryser i lokalet. Husk å varm det opp litt på forhånd, slik at gjestene får en god opplevelse :)

På bordet:
Bruk mange levende lys for å skape stemning og dekorer gjerne med krystaller eller glass-steiner. Dere kan også bruke jordnære farger i dekorasjonene og mikse dette med sølv eller gull.

Kake:
Vinterbryllup krever kaker som drar til seg gjestenes blikk. Høye kaker med sjokolade og hasselnøtter som innhold passer bra.

Blomster:
Om dere velger å gifte dere i desember kan dere kanskje dra nytte av at lokalet er utsmykket med glitter og stas. Ellers kan dere satse på vinterblomster som dyperøde roser eller velge en helt hvit bukett dekorert med glassperler. Ved tiden rundt jul og nyttår kan det være vanskelig å få raske leveranser og som regel er prisen høyere og kvaliteten lavere.



Meny:
Vinterbryllupet kan koste på seg en varm forrett og en kraftig hovedrett, gjerne av vilt. Server en god rødvin og avslutt med kremet sjokoladefondant til dessert.

Været:
Siden de fleste aktiviteter foregår inne slipper vinterbrudene å være urolige for været. Derimot går solen ned tidlig så dere har ikke lange stunden på dere til å ta bilde ute. Et alternativ er derfor å fotogarfere inne.

Kjolen:
Om vinteren kan bruden satse på fjærboa, pelskåpe, muffe eller lange hansker uten å være redd for å smelte i varmen. Gå for en enklere kjole og legg til en vinterinspirerende accessoir, eller velg en kjole med dekorasjoner av krystaller som gnistrer i skinnet fra de levende lysene.

Drinker:
Hjemmelaget, varm gløgg eller toddy kan være en bra velkomstdrink like etter vielsen, da gjestene hat stått ute i kulden. Senere på kvelden kan dere servere varm sjokolade med en skvett rom eller en kremet drink som Brandy Alexander. For en frostig følelse kan dere dyppe kanten på champageneglassene i sukker, etter dere har dratt en sitronbit eller lime langs kanten.



VÅR
Festlokale:
Et lokale med en nøytral farge og dekorasjoner er en perfekt bakrunn for fargetema. Da kan dere forandre følelsen så mye dere vil.Om dere velger å gifte dere senere på våren kan dere også velge hagebryllup i partytelt. Da er hvite overdrag med vakre silkebånd på stolene lekkert.

På bordet:
Prøv å få inn naturen til bordet så mye som mulig og sats på pasteller. I stedenfor tradisjonelle bordkort kan dere satse på små poser av organsa fulle av pastellfarget smågodt, med navnelapper fastknyttet i silkebånd.

Kake:
Friske vårblomster som lyserosa og hvite roser på en hvit kake. Passer også godt til brudebukett.

Blomster:
Med så mange blomster som det finnes på denne årstiden kan det være vanskelig å bestemme seg. Mange fine engblomster kan plukkes og dekorere lokale i kurver eller sølvfargede bøtter. Andre alternativer er orkideer, liljekonvaller eller tulipaner.

Meny:
Gå for vårgrønnsaker og lette retter. Til dessert kan dere by på bærmousse servert i høye glass. Om dere velger hagefest, kan fingermat funkere like bra som kompliserte menyer :)

Været:
Ha en hvit nett paraply i nærheten i tilfelle regn, og planlegg så du har en plan B om dere egentlig skulle ha velkomstdrinken ute.

Kjole:
De felste stiler av brudekjoler fungerer på denne tiden av året. Blomster- eller sommerfuglapplikasjoner eller detaljer i pasteller gir en herlig vår-følelse.

Drinker:
Miniflasker med Champagne, en til hver gjest, er en morsom ide for vårbryllupet. Eller hvorfor ikke lage dere en egen drink som reflekterer bryllupets tema i farge eller navn?

SOMMER
Festlokale:
Et telt kan være lite og enkelt eller stort som en fotballbane. Det fine med dette er at dere kan finne et telt som passer i den stil og størrelsen dere ønsker. På hotellets mark eller i deres egen hage.

På bordet:
Hva er vel mer romantisk enn piknik i gresset? Avslappet og uformelt, en hyggelig måte å feire på. Ikke glem å ha et alternativ om værgudene ikke er på deres side.



Kake:
Søte, små cupcakes, en til hver gjest, er et morsomt alternativ på sommerbryllupet. Dekorer med fargeglad galssur og sukkerblomster. Om dere velger en kake med krem, pass på at fløten ikke blir dårlig i varmen.

Blomster:
Det finnes mange sommerblomster å velge mellom, men noen takler varmen bedre enn andre. Spør en florist om hva som er beste valg i varmen. Som derkoarsjon kan dere satse på glass-skåler med flytende blomster.

Meny:
Server noe frukt til dessert som bringebærkake eller fruktsorbet. Om dere vil gjøre det enda enklere kan dere servere en skål med jordbær med ulike tilbehør som fløte, vaniljeis, sjokoladesaus, hjemmelagde marengser og limesukker.

Været:
Om værmeldingene lover en stor sol skal dere utnytte dette og legge de fleste aktiviteter utendørs. Om solen er sterk, kan gjestene få tilbud om paraply/parasoll. Det er også viktig at festlokalet har aircondisjon om en varmebølge skulle intreffe.

Kjole:
Morsomme og flørtende modeller i bølgende chiffon eller gerorgette passer bra til sommerbryllupet. Om du velger en avslørende kjole er undertøy som støtter uten å synes et must. Sandaler er sexy, men ikke glem pedikyren.

Drinker:
Om det er varmt ute er sannsynligheten stor for at gjestene setter u seg velkomstdrinken. Velg en fruktig stor skål med kun en svett alkohol slik at de ikke blir beruset så fort. Gode drinker til et sommerbryllup er for eksempel Mojito, Frozen Strawbarry Daiquri eller Sangria - med appelsin og mye is.




HØST
Festlokale:
På denne tiden av året skal dere velge et festlokale som er varmt og godt, uansett størrelse. Røde, oransje og lilla detaljer skaper en koslig atmosfære.

På bordet:
Skap en annerledes og rustikk bordplassering gjennom å fylle små terrakottakrukker med focaccia-brød og kytt navnelappene rundt krukken. Gullfargede epler er et annet alternativ.

Kake:
For en riktig høstefestfølelse kan dere velge en kake rikelig dekorert med frukt og bær. Alternativt kan man også kopiere en detalj på brudens kjole. En dyktig konditor kan ved hjelp av glassur kopiere blonder, broderi eller til og med perleapplikasjoner.

Blomster:
Fyll brudens bukett med glødene, fargesterke blomster som gerbera eller dahlia, eller miks inn kvister bær urter eller blad for en dramatisk bukett.



Meny:
Høstmenyen kan inneholde robuste smaker. Prøv varme forretter som gresskarsuppe eller hvoedretter som helstekt oksefilet. Gå for kraftige desserter som f.eks. mini pai med eple eller bjørnebær og krem.

Været:
Vær bedredt på alt - fra herlig sommerfølelse til pluttselig skybrudd. Viktig at lokalet kan varmes opp.

Kjole:
Høsten kan fortsatt være varm så vær forsiktig med lange armer og tykke jakker. Det kan være lurt å ha en bolero eller et sjal til skuldrene om det skulle bli kaldt. Lys champagnefarget eller kremfarget kjole passer veldig bra sammen med høstblomster.

Drinker:
Høstgjør at gjestene vil ha noe varmt og behagelig å drikke. Et glass Whisky er alltid velkommen en kald dag og på septemberbryllupet kan en krydret tranebærdrink være passende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar